Windows 10?

Så vad är nu höstens stora nyhet i IT-världen? Apples nya iPhones? Njae, det är nog snarare nyheterna om Microsofts kommande operativsystem, tänkt att släppas under mitten av 2015. Redan så har en sak fått många att skratta åt det hela: I stället för att kalla det hela Windows 9, vilket ju vore logiskt eftersom det följer på Windows 8 som kom efter Windows 7, så har de helt enkelt bestämt sig för att hoppa över 9 helt och kalla det 10! Det är ju allmänt känt att Windows 8 inte är det populäraste Microsoft gjort – nästan lika impopulärt som Windows Vista och Windows ME, faktiskt. Så många har gjort sig lustiga över det hela, och insinuerar att Microsoft vill att deras nya OS ska få så långt avstånd från 8.x som möjligt.

Det ryktas dock om att skälet till att det blev 10 och inte 9 är på grund av en del mindre välkodade program, som skulle kunna tro att ”Windows 9” är Windows 95 eller 98, och helt enkelt inte fungera korrekt. Om det är så eller inte är lite oklart. Debattens vågor går höga.

Men i övrigt så verkar Windows 10 mest vara en vidareutveckling av Windows 8.1, med syfte att anpassa det hela lite bättre till desktopmiljöer med mus och tangentbord. Många hoppas nu att det ska bli som med Windows 7. Windows 7 var ju bara en vidareutveckling av det hatade Windows Vista, och ingenting radikalt annorlunda. 7 var helt enkelt Vista ”done right”. Förhoppningsvis kommer nu 10 vara 8.x ”done right”. Annars kommer Microsoft att få problem…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *