Problem med magen

Det tar ibland emot att erkänna sina krämpor. Vissa saker är lite mer pinsamma än andra, och något som jag tycker är speciellt pinsamt är problem med magen. Jag ska ta tjuren vid hornen och ändå berätta om något som jag har haft problem med de senaste åren, och som aldrig har blivit riktigt bra. Förhoppningsvis får det mig att leta efter lösningar, och kanske kan jag hoppas på att någon av er läsare känner igen sig så att ni kanske kan hjälpa mig på vägen. Jag är i vilket fall väldigt trött på att må såhär, så jag ska undersöka vad jag kan ha för alternativ för att få igång processen.

Magproblem av båda världar
När jag har hört talas om problem med magen så har man antingen det ena eller det andra. Det stämmer visserligen för mig, men dessa två tillstånd går i perioder hos mig. Det enda som är gemensamt är att jag ofta har en krampaktig känsla i magen, och det är den här smärtan som sedan gör att det som kommer i toaletten är antingen små, små saker efter några dagar, eller så forsar det som världens syndaflod. Jag kan inte riktigt komma ihåg senast som jag hade normal, och det skrämmer mig lite. Jag har googlat lite på det och det som det verkar komma ner till är cancer, men det vet jag inte riktigt om det beror på. Snarare är det något annat, mer lätt att förklara.

Så, vad har jag då hittat som kan hjälpa mig att få igång en bättre mage? Jo, det här:

Träning
Det brukar sägas att träningen hjälper till med väldigt många problem. Dels så sägs det vara bra mot depressioner, eftersom det frigör bra ämnen, men det är ju också bra för välmående och ork att träna. Det gör att kroppens system fungerar bättre överlag, och även om det faktiskt är så att jag tränar en del så kanske jag behöver lägga om träningen eller intensifiera den.

Maten
Maten är kanske den största boven, och det kan ju faktiskt vara så att jag är överkänsligt mot något livsmedel, så det blir att gå och kontrollera det. Men även om det är överkänslighet mot något så kommer jag säkerligen behöva tänka om beträffande vad jag stoppar i mig. Det har blivit lite väl mycket onyttigheter länge nu, nästan så att det är standard, och det lär ju inte göra tillståndet i min mage bättre.

chiafrönChiafrön
Eftersom jag och sambon redan provat på en del hälsokost så tänkte jag att kanske lösningen finns där. Jag var inne på http://vitapost.se och tittade runt efter sådant som kanske kunder hjälpa mig, och lyckligtvis så hade de just en kategori just ämnad för mage och tarm. Det var på Vitapost jag hittade Chiafrön, och enligt vad jag både läst och hört så är det här en mirakelkur för världens alla magar. Det blir helt enkelt att beställa hem en påse av dessa chiafrön och prova. Det är faktiskt den här lösningen som jag hoppas på allra mest! Det ska bli intressant att se vad sambon tycker om att jag själv har tagit medvetna steg mot att bli mer hälsosam, för faktum är att det är hon som har varit drivande i den frågan tidigare. Förhoppningsvis kommer hon att uppskatta det lika mycket som jag gör själv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *