Om bloggen

it-konsultVälkommen till IT-konsultens vardag!

Det är på denna blogg som ni kommer att kunna följa den helt vanliga vardagen som en IT-konsult har. Det är inte speciellt många år som jag har varit verksam som IT-konsult men det har varit ett väldigt förtjänstfullt jobb hittills, både intellektuellt och ekonomiskt. Den ekonomiska biten har varit extra trevlig, för det har inneburit att jag och min sambo nu har kunnat köpa oss vårt drömhus, visserligen med en del skönhetsfläckar, men det är delvis det som bloggen kommer att handla om. Hur en IT-konsult med sambo på bästa sätt polerar upp denna guldklimp till fastighet så att den kan få skina som den förtjänar.

Som IT-konsult möter man ofta människor som tror att man spenderar hela sin tid på nätet och på många sätt är det sant. Datorer och datasystem är dagliga verktyg som jag använder i mitt arbete och därför kommer också det att bli en ingrediens här på bloggen. Dock sysslar en IT-konsult med så mycket mer än att bara kolla på en dataskärm. Precis som ni säkerligen kan bli trötta på ert arbete blir också jag helt slut ibland och vill bara koppla ifrån och vara helt utan datateknik. Med ett hus som både behöver renoveras, inredas och dekoreras har jag hittat det perfekta utloppet för mina mer handgripliga arbeten som jag verkligen behöver, dessutom så gör jag någonting gott för både min sambo och mig själv.

Det kommer alltså att bli en blogg som visar er en mer korrekt bild av en datanörd. Alla datanördar sitter verkligen inte framför datorn nätterna långa, vi är precis som vilken människa som helst som letar efter andra intressen i livet som inte har med jobbet att göra. Naturen, familjen och huset är självklara inslag i mitt liv och har inte mycket att göra med det jag jobbar med. Välkomna hit och få er bild av en datanörd helt krossad!