En All Nighter

Som IT-konsult så kommer ditt arbete att se ganska olika ut från dag till dag och det som avgör är dels de projekt som man har igång och samtidigt hur verksamhetens övriga IT-struktur ser ut för tillfället. Saken är den att jag inte kan sköta mitt arbete om inte IT-miljön tillåter det, vilket gör att jag måste hålla ett vakande öga på hur det står till med företagets interna system. Dels så gör jag det för min egen skull, för att mitt arbete som konsult ska vara så effektivt och bra som möjligt, men dels gör jag det också för kunden eftersom att de är förutsättningen till att jag arbetar överhuvudtaget.

Det kommer alltid att komma tillfällen där en IT-miljö närmast verkar vara katastrofal och man inte kan hitta lösningen på det hela oavsett hur mycket man felsöker systemen. När en sådan sak inträffar så vet man vad som håller på att hända. Det är övertid och nattarbete som väntar för att man förhoppningsvis ska kunna ha ett fungerande system när morgondagen kommer. Det betyder att man får släppa sina andra arbeten, man kommer ju ändå inte kunna arbeta med dem ändå, och fokusera på att lösa problemet med företagets IT-killar. Där jag är nu har de ett beredskapsgäng när sådant inträffar. Då är man tre som jobbar i skift och på kontoret finns det en säng där en av de tre kan sova någon timme medan de andra arbetar. Ett mycket smart sätt att lösa det på tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *