Dags att börja tänka på pool

Det börjar ta sig med huset. De viktigaste renoveringarna är gjorda, och det betyder att vi kan börja tänka på lite roligare saker. Som en pool till exempel. Både jag och min sambo har drömt om en pool, så varför inte göra den drömmen sann nu när vi har köpt och börjat iordningställa vårt drömhus. Vi har inte kommit så långt i våra poolfunderingar än, men vi vet att vi vill ha en rektangulär pool för det är det som fungerar bäst på vår tomt.

skjutbart pooltak

Bild: Folkpool.se

Smart skydd som förlänger poolsäsongen

Jag tror också att vi vill ha ett skjutbart pooltak. Det är bra på flera olika sätt. Dels för att det är ett bra skydd för poolen som hindrar skräp och löv, men också för att det är energibesparande då solvärmen släpps igenom och tillför värme samt att taket isolerar mot värmeförluster under kyliga nätter.

En annan smidig sak med ett pooltak är att det inte är så noga att det är fint väder. Även om det är lite kallt eller kanske regnar så kan man ändå bada under pooltaket, och när det är fint väder så skjuter man bara undan taket och badar under bar himmel. Väldigt praktiskt! En bekant till mig som har en pool med pooltak har rekommenderat Folkpool, så det ska vi definitivt titta närmare på.

Jag längtar!

Det ska verkligen bli roligt att äntligen få en egen pool. Det är faktiskt något som jag har velat ha sedan jag var grabb. För mig är det lyx, även om var och varannan människa har det nu för tiden. Jag tycker absolut att man ska skämma bort sig med saker när man kan, och eftersom jag har längtat efter den här poolen så länge så kommer det kännas extra härligt när den väl är på plats. Eller egentligen redan när bygget påbörjas faktiskt, för då vet man liksom att det verkligen händer.

Vi har lite planering och arbete framför oss nu. Det gäller förstås att hitta en poolleverantör som man är nöjd med, jämföra priser, se vilka förutsättningar vi har och helt enkelt finna på den bästa lösningen för just oss. Hoppas att tiden går fort, för jag känner mig som ett barn som väntar på julafton!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *